2020

 

Jaarverslag 2020

Voor meer (kleuren) foto’s van alle projecten van 2020 klik hier

Brief bij jaarverslag 2020

DWG Soest zorgt voor zonnepanelen op kliniek in Kameroen

Gepubliceerd: 15 december 2020

Dit najaar voerde de Derde Wereldgroep Soest actie voor de aanschaf van zonnepanelen plus toebehoren voor een kleine kliniek in Kameroen. Als het donker is, in Kameroen al om 18.00 uur, licht men spoedgevallen en bevallingen met kaarsen en olielampen bij. Nogal brandgevaarlijk en slecht voor de luchtwegen. Op zonnestroom kunnen lampen branden en een koelkast draaien, voor het bewaren van vaccins. De actie was een groot succes en bracht ruim € 3000,- op. De DWG vult dit bedrag aan tot € 5000,-, waarmee alle panelen en apparaten gekocht kunnen worden. Men is meteen aan de slag gegaan. De slechte toestand van de toegangsweg dwingt de mensen om de panelen op het hoofd naar de kliniek te brengen. Na de Kerstvakantie wordt alles geïnstalleerd.

DWG Soest voert actie voor gezondheidscentrum in Kameroen

Gepubliceerd: 19 oktober 2020 

De Derde Wereldgroep Soest zamelt geld in voor zonnepanelen op het Ekanjoh Bajoh gezondheidcentrum in Kameroen, West-Afrika. Nu licht men in het donker met kaarsen en olielampen spoedgevallen en nachtelijke bevallingen bij. De patiënten hebben een kaarsje naast hun bed. Allemaal heel brandgevaarlijk en slecht voor de longen. Zonnepanelen en accu’s gaan voor stroom zorgen. Naast lampen zullen ook een kleine koelkast, voor het bewaren van vaccins, en een boiler voor warm water, hierop aangesloten worden. Dit project komt ten goede aan zeven dorpen met in totaal 1500 inwoners.

Donateursbrief 2020

Gepubliceerd: 19 oktober 2020 

Actie voor schoolbanken in Ghana groot succes

Gepubliceerd: 01 juli 2020 

De voorjaarsactie van Derde Wereldgroep Soest voor schoolbanken in de Kabrono lagere school in Ghana, is een groot succes geworden. Aan giften kwam ruim € 2500,- binnen, genoeg om alle kinderen zittend in hun nieuwe bankjes hun schoolwerk te kunnen laten maken. De leraren krijgen elk een tafel en een stoel. Het meubilair wordt ter plaatse gemaakt, waarbij men voor de stevigheid gelaste metalen onderstellen gebruikt. Als de Covid19 lock down weer voorbij is, kunnen de leerlingen van hun nieuwe bankjes gaan genieten. Alle sponsoren heel hartelijk bedankt!

Brief bij jaarverslag 2019

gepubliceerd april 2020

Rob Balvers nieuwe voorzitter van Derde Wereldgroep Soest

Gepubliceerd: 04 januari 2020 

Tot ons genoegen is Rob Balvers bereid gevonden het voorzitterschap van de Derde Wereldgroep Soest over te nemen van Marian Dubourcq. Marian had na het overlijden van onze voorzitter Jan Bik, in 2018, diens taken overgenomen, maar zij beëindigde haar voorzitterschap omdat ze onlangs naar Amsterdam is verhuisd. Een beetje meer reuring en dichter bij de (klein)kinderen. We namen afscheid van haar met een heerlijke lunch in De Generaal in Baarn.

Rob Balvers, voormalig directeur van de Soester Montessorischool, had al een aantal vergaderingen van onze stichting bijgewoond en stemde enthousiast in met zijn benoeming tot voorzitter.

Hartelijk welkom Rob en we verheugen ons op een goede samenwerking. Ons bestuur, dat officieel minimaal 5 leden moet tellen, is nu dus weer op sterkte.

Gerrit Leeflang, Annemarieke Koch, Rob Balvers, Erica Hoksbergen en Willem Voorhout
Geverifieerd door MonsterInsights