2022

Het jaarverslag van 2022 is uit, samen met een begeleidende brief:

gepubliceerd: 29 maart 2023

Hier onder kunt u het jaarverslag lezen en/of downloaden

Voor meer kleurenfoto’s van de projecten van 2022 klik HIER

COP27-prijs in Sharm el-Sheikh voor partner van DWG Soest

Gepubliceerd 5 december 2022

Prins Abdul Aziz bin Talal, Koningin Sofia van Spanje, Auke Idzenga en Dr. Nasser Kahtani

Auke Idzenga kreeg tijdens de Klimaat-conferentie in Sharm el-Sheikh in Egypte een prijs uitgereikt voor zijn klimaatneutrale RAMpomp project. De Derde Wereldgroep Soest heeft al 25 jaar contact met Aukes organisatie AIDFI in de Filippijnen, die RAMpomp systemen produceert en aanlegt. Daarmee wordt water, louter op kracht van de stroming, via een buizenstelsel omhoog gepompt naar dorpen en boerenbedrijven in het bergachtige gebied. Het is een fantastisch systeem dat 100% klimaatneutraal is, omdat er geen brandstof of elektriciteit nodig is. Een volkomen verdiende prijs.

Rampomp installatie

Voor een beschrijving van de werking van een RAMpomp klik HIER.

Donateursbrief 2022

Gepubliceerd: 31 oktober 2022

Derde Wereldgroep Soest helpt alleenstaande moeders in Rwanda

Gepubliceerd 3 september 2022

Moestuin

Een klooster in de hoofdstad Kigali van Rwanda neemt alleenstaande moeders, die geen werk hebben en dus nauwelijks kunnen rondkomen, onder haar hoede. Het bleek dat zij en hun kinderen in feite ondervoed waren omdat hun dieet zeer eenzijdig was, met alleen bonen, rijst en olie. De DWG financierde de aanleg van een moestuin op een braakliggend terrein van het klooster. Tegelijkertijd kregen de vrouwen informatie over het belang van groente en fruit en hoe ze e.e.a. moesten klaarmaken. Het moestuinproject is zo’n succes dat het klooster land gaat huren om nog meer vrouwen te kunnen helpen.

Brief bij jaarverslag 2021

Gepubliceerd: april 2022.

Voor het jaarverslag van 2021 zie archief pagina 2021.

Beddenactie voor India van Derde Wereldgroep Soest groot succes

Gepubliceerd 4 maart 2022

Een paar van de kinderen met hun nieuwe bedden

In november vorig jaar voerde de DWG Soest actie voor de aanschaf van stevige bedden in een Indiaas opvanghuis voor zeer arme kinderen. Zij krijgen daar eten, kleding en medische verzorging en gaan vanuit het tehuis naar school. De kinderen houden zoveel mogelijk contact met hun familie. Er waren in het tehuis geen bedden voor de kinderen, ze sliepen gewoon op de grond. Oncomfortabel en ongezond. De actie van de DWG leverde precies genoeg geld op om 70 stevige bedden, kussens en beddengoed aan te schaffen. De leiding van het tehuis schreef ons: ‘The children asked us to write thanks to all the donors for making a difference in their lives’.

Geverifieerd door MonsterInsights